VGAN Sjokolade

Et område der medarbeiderne i Novelty Food et stort potensial var innenfor veganske produkter, og da spesielt sjokolade. Flere og flere omfavner den veganske livsstilen, og markedet er raskt økende.  Forbrukere blir mer og mer bevisst sin egen innvirking miljøet og verden rundt seg, og oppgir miljø, helse og dyrevelferd som viktigere enn noen gang før. Utfordringen er at de aller fleste produktene har en smak som er svært langt fra det folk opplever som sjokolade. Vi startet derfor utviklingen av VGAN. Interessen for både konseptet og produktene var stor.

I dag er VGAN-produktene skilt ut i et eget selskap, men Novelty Food har distribusjonsrett til produktene i Norge. Sjokoladene selges både i dagligvare, i helsekostbutikker, i apotekkjeder og nett.

Mylkesjokolade

Salt karamell

Grapefrukt og chia

Sukkerfri mørk

Guarana, ingefær og hasselnøtt

Produksjonen

De to brødrene Krassimir og Martin Benjamin begynte å eksperimentere hjemme på kjøkkenbenken i Sofia. Etter hvert har de tilegnet seg dypgående kunnskap om produksjon av vegansk sjokolade, og har nå en egen fabrikk. De er selv entusiastiske veganere, og går ikke på kompromiss med kvaliteten eller smaken på det de produserer. Lidenskapen deres smitter over på produktene. Alle råvarene er av ytterste kvalitet, og er selvfølgelig økologiske. Og siden de ikke produserer annet enn vegansk sjokolade, er VGAN garantert helt melkefri.

Etiske ingredienser

Kakaobønnene som blir brukt i VGAN kommer fra små familieeide plantasjer og fra kooperativer i Nicaragua, Colombia, Ecuador og den Dominikanske republikk. De som produserer kakaobønner for VGAN får godt betalt. Å nyte sjokolade skal spre glede, ikke bare for deg som spiser den, men også for alle som er involvert i å lage sjokoladen. I begynnelsen av denne reisen finner vi bøndene som dyrker ingrediensene våre. Dessverre har disse blitt, og blir fortsatt, utnyttet og glemt. Det er de hardt-arbeidene dyrkerne som gjør det mulig for oss å lage VGAN, og vi mener de fortjener et skikkelig og godt liv. Vi sporer derfor nøye våre ingredienser for å sikre at ingen utnyttes. Vi støtter de kakaobøndene vi jobber med. Bærekraft og etisk dyrking, sammen med høy kvalitet er utrolig viktig for oss. Vi kan ikke bevise det, men vi tror at hvis man har det bra, legger man mer kjærlighet i jobben, som igjen vil påvirke ingrediensene positivt og dermed blir smaken bedre!

© Novelty Food AS, Org.nr. 925315400  MVA, Brynsveien 13, 0667 Oslo, Norge