Smaken av Norge 

 Grieg Suites er et helt unikt premiumprodukt med hvor kun de beste produktene er benyttet.  En perfekt kombinasjon av myk hasselnøttnougat, marsipankrem, mørk sjokolade og nydelige epler fra Hardanger.  Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken. De kjølige høstnettene gjør eplene enda søtere og skaper den tiltalende røde fargen. Det unike dyrkingsmiljøet i Hardanger er med på å gi Hardangereplene en helt unik smak. Epledyrkingens historie har gitt en høy kunnskap om epledyrking, og skapt stor interesse for fruktdyrkningsfaget i Hardanger.

.

Edvard Grieg

Grieg Suites er en hyllest til Norges største komponist, Edvard Grieg (1843-1907). Grieg kalte nemlig noen av sine mesterstykker for Suites. Grieg jobbet og studerte i mange ulike byer i Europa, men var alltid inspirert av norsk folkemusikk og norsk natur. I hans ånd er Grieg Suites laget med nydelig mørsk sjokolade med både nougat og marsipan fra Wien, og beriket med eple juice fra Hardanger, der han skrev mange av sine stykker.  

Grieg Suites er inspirert av Edward Grieg sitt mesterstykke Morgenstemning er et musikkstykke for orkester av Edvard Grieg, skrevet 18741875. Dette stykket er også en viktig del av Henriks Ibsens Peer Gynt fra 1878, Musikken er en naturbeskrivelse hvor Grieg så for seg en soloppgang helt fra de første solstrålene bryter igjennom. Morgenstemning er stykke nummer 13 av 26 og derfor følte vi at vår gaveeske skulle inneholde 13 biter. 

Inkludert i boksen er et håndskrevet manuskript til Morgenstemning skrevet for piano skrevet i Tyskland i 1888. I tillegg finner du en kort biografi om Edward Grieg.

5 + 12 =

© Novelty Food AS, Org.nr. 925315400  MVA, Brynsveien 13, 0667 Oslo, Norge