Grieg
Suites

Smaken av Norge

Grieg Suites er et helt unikt premiumprodukt med hvor kun de beste produktene er benyttet.  En perfekt kombinasjon av myk hasselnøttnougat, marsipankrem, mørk sjokolade og nydelige epler fra Hardanger.  Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken. De kjølige høstnettene gjør eplene enda søtere og skaper den tiltalende røde fargen. Det unike dyrkingsmiljøet i Hardanger er med på å gi Hardangereplene en helt unik smak. Epledyrkingens historie har gitt en høy kunnskap om epledyrking, og skapt stor interesse for fruktdyrkningsfaget i Hardanger

Edvard Grieg

Grieg Suites er en hyllest til Norges største komponist, Edvard Grieg (1843-1907). Grieg kalte nemlig noen av sine mesterstykker for Suites. Grieg jobbet og studerte i mange ulike byer i Europa, men var alltid inspirert av norsk folkemusikk og norsk natur. I hans ånd er Grieg Suites en perfekt kombinasjon av myk hasselnøttnougat, marsipankrem, mørk sjokolade og nydelige epler fra Hardanger, der han skrev mange av sine stykker. Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken. Det unike dyrkingsmiljøet i Hardanger er med på å gi hardangereplene og Grieg Suites en helt unik smak. 

Grieg Suites er inspirert av Edvard Grieg sitt mesterstykke Morgenstemning, som er et musikkstykke for orkester, skrevet 1874–1875. Dette stykket er også en viktig del av Henrik Ibsens Peer Gynt fra 1878. Musikken er en naturbeskrivelse hvor Grieg så for seg en soloppgang helt fra de første solstrålene bryter gjennom. Morgenstemning er stykke nummer 13 av 26, og derfor følte vi at vår gaveeske burde inneholde 13 biter.

Inkludert i boksen er et håndskrevet manuskript til Morgenstemning for piano skrevet i Tyskland i 1888. I tillegg finner du en kort biografi om Edvard Grieg.

Kilde: Nasjonalmuseet

Grieg Suites i butikk 

Novelty Food er et rendyrket utvikling-, salgs- og markedsføringsselskap, med minst mulig overhead-kostnader. Inntektene kommer fra salg av egne og andres varer. Kostnadene skal primært være koblet til utviklings- og salgsarbeid. 

Selskapet kjøper inn tjenester på produksjon, distribusjon og administrasjon for å redusere risikoen mest mulig.

Grieg Suites ble tatt godt imot i markedet, og selges både på kunstarenaer, som konserthus og museer, på cruiseskip, i dagligvarebutikker som har varer i premiumsegmentet, og i gavemarkedet. Originalt var tanken at Grieg Suites skulle være et produkt for turistmarkedet i de best besøkte byene i Norge. Produktet er posisjonert som et førstevalg som gave for alle som elsker klassisk musikk, men også for å nytes alene om du har lyst på en god sjokoladebit.

For å oppnå dette samarbeider vi blant annet med:

 • Konsertsaler og orkester i både inn- og utland
 • Ambassader og andre utenrikstjenester
 • Premiumbutikker, cruise og opplevelser

Eksempler på butikker hvor Grieg Suites selges:

 • Epcot på Disneyland i USA
 • Viking Cruises i Kina
 • Hagen Grote i Tyskland
 • Festspillene i Bergen
 • Harmonien
 • Hotel Opus IXV
 • Ulike siderprodusenter i Hardanger
 • Tax free Gardemoen

Da koronaen traff oss ble dette markedet naturlig nok ikke helt sånn som vi hadde tenkt, som for så mange andre. Vi ble rett og slett nødt til å tenke nytt. Med alle de ulike forpakningene og et produkt vi mener er alt for godt til å begrense kun til turistene, har vi justert strategien.  Vi jobber nå med å få Grieg Suites inn i mer tilgjengelige butikker, samt salg på en egen nettside som snart skal lanseres.

Vi eier alle rettighetene til produktet i alle land – inkludert oppskrift, design, støpeformer osv.

Vi har valgt å ikke ha egen produksjon. Dette fordi vi ikke ønsker å ha den store, faste kostnadsbasen, noe som resulterer at vi kan stå friere i utviklingen av produktene. Vi foretrekker å produsere varene der den beste produksjonskompetansen sitter. 

Internasjonalt har vi flere importører og samarbeidspartnere for å sikre godt salg og god utvikling, mens Novelty Food står selv for salg av produktene i Norge

Produkter

Solisten

Pianisten

Masterpiece

Orkesteret

© Novelty Food AS, Org.nr. 925315400  MVA, Brynsveien 13, 0667 Oslo, Norge