Folkeinvest

Nå inviterer vi deg til å bli med oss på denne reisen som investor og partner i Novelty Food. Vi har kommet et godt stykke på vei i vårt eventyr om en internasjonal sjokoladesuksess fra Norge, men vi trenger din hjelp for å ta det neste steget.

Vi ønsket utvikle en konfekt inspirert av Edvard Grieg. Målet var å skape en reell utfordrer til Mozart-kulene, verdens mest solgte sjokoladekonfekt. Det er det som er idéen bak Novelty Food og nå har vi startet på den mest vellykkede utviklingen av et internasjonalt sjokoladeprodukt fra Norge. Markedet for konfektsjokolade var og er betydelig i både Europa, Asia og Amerika, og Novelty Food er inne i alle markedene.

Vår reise

Vi ønsket utvikle en konfekt inspirert av Edvard Grieg. Målet var å skape en reell utfordrer til Mozart-kulene, verdens mest solgte sjokoladekonfekt. Det er det som er idéen bak Novelty Food og nå har vi startet på den mest vellykkede utviklingen av et internasjonalt sjokoladeprodukt fra Norge. Markedet for konfektsjokolade var og er betydelig i både Europa, Asia og Amerika, og Novelty Food er inne i alle markedene.

Idéen ble unnfanget av gründer Thomas Kraft for nærmere 20 år siden, men arbeidsdagen tillot ham ikke å realisere drømmen om et norsk sjokoladeikon før i 2017. Kraft har betydelig erfaring innenfor handel, og etter å ha sluttet som daglig leder i et selskap som solgte varer til apotek, tok han fatt på arbeidet med å utvikle et nytt premiumprodukt for sjokolademarkedet.

Med Mozart-kulene som forbilde, begynte han utviklingen av et produkt som skulle smake godt, se bra ut og ha en norsk smak. Som bergenser ønsket han også å hedre byens og Norges største komponist, Edvard Grieg. Produktet ble Grieg Suites. En konfektsjokolade med mørk sjokolade, marsipan og med smak av epler. Samtidig med utviklingen av Grieg Suites fikk han flere forespørsler om bistand til å finne gode distribusjonsløsninger for utenlandske produkter og tilbud om å bidra til utvikling av smakskonsepter. Novelty Food var født. Et selskap som har tre pilarer: utvikling, salg og import av fristende matvarer. Alt handler om å engasjere og skape nytelse både i dagliglivet, og som en naturlig del av livets større anledninger.

I dag har Novelty Food to ben å stå på, import og distribusjon av gode råvarer. Fundamentet av det nåværende salget ligger i Norge, der vi har fokus på kjedekunder som Sunkost og Meny, samt Tax Free på Gardermoen. Vi ser nå en mulighet til å satse på eksport og det vil være fokuset vårt fremover. I tillegg vil vi jobbe med vår egen nettside, sjuktdigg.no, som skal være salgskanal for både våre egne produkter og andre produkter som vi ønsker å gjøre tilgjengelige for det norske markedet.

Vår forretningsmodell

Novelty Food er et rendyrket utvikling-, salgs- og markedsføringsselskap, med minst mulig overhead-kostnader. Inntektene kommer fra salg av egne og andres varer. Kostnadene skal primært være koblet til utviklings- og salgsarbeid.

 

Selskapet kjøper inn tjenester på produksjon, distribusjon og administrasjon for å redusere risikoen mest mulig.

 

Vi har valgt å ikke ha egen produksjon. Dette fordi vi ikke ønsker å ha den store, faste kostnadsbasen, noe som resulterer at vi kan stå friere i utviklingen av produktene. Vi foretrekker å produsere varene der den beste produksjonskompetansen sitter. 

 

Internasjonalt har vi flere importører og samarbeidspartnere for å sikre godt salg og god utvikling, mens Novelty Food står selv for salg av produktene i Norge

 

Utvikling

Novelty Food har en egen prosess for utvikling av produkter. Denne består av en grundig markedsanalyse, produktutvikling i samarbeid med ledende miljøer, og sikring av distribusjon. 

 

Modellen er ikke så ulik den man finner i eiendomsbransjen. Før selskapet investerer i utvikling, må det være et internasjonalt marked for produktene. Det må også foreligge intensjonsavtaler på distribusjon for å sikre at produktene kommer ut i markedet før utviklingsarbeidet tas fra idé til pilotprodukt. Novelty Food engasjerer alltid designutviklere tidlig i prosessen for å sikre riktig emballasje på produktet, og bruker smakspaneler for å trygge både oss og kjøpere på at produktene faller i smak.

 

Produktutviklingsarbeidet er som oftest finansiert gjennom å kombinere egenkapital med innovasjonsmidler fra offentlige ordninger eller private investorer.

 

 

 

Om Grieg Suites

Grieg Suites er et helt unikt premiumprodukt, der hvor kun de beste råvarene blir brukt.  En perfekt kombinasjon av myk hasselnøttnougat, marsipankrem, mørk sjokolade og nydelige epler fra Hardanger.  Et kjølig klima og mye lys gir eplene den friske og syrlige smaken. Sommervarme og sol gir den gode søtsmaken. Det unike dyrkingsmiljøet i Hardanger er med på å gi hardangereplene og Grieg Suites en helt unik smak.  

Grieg Suites kommer i fire forpakninger: 

Masterpiece – 13 biter 

Solisten – 3 biter 

Pianisten – 7 biter 

Orkesteret – 93 biter 

 

Produkter

Solisten

Pianisten

Masterpiece

Orkesteret

Edvard Grieg

 

Grieg Suites er en hyllest til Norges største komponist, Edvard Grieg (1843-1907). Grieg kalte nemlig noen av sine mesterstykker for Suites. Grieg jobbet og studerte i mange ulike byer i Europa, men var alltid inspirert av norsk folkemusikk og norsk natur. I hans ånd er Grieg Suites laget med nydelig mørsk sjokolade med både nougat og marsipan fra Wien, og beriket med eple juice fra Hardanger, der han skrev mange av sine stykker.  

Grieg Suites er inspirert av Edvard Grieg sitt mesterstykke Morgenstemning er et musikkstykke for orkester av Edvard Grieg, skrevet 18741875. Dette stykket er også en viktig del av Henriks Ibsens Peer Gynt fra 1878, Musikken er en naturbeskrivelse hvor Grieg så for seg en soloppgang helt fra de første solstrålene bryter igjennom. Morgenstemning er stykke nummer 13 av 26 og derfor følte vi at vår gaveeske skulle inneholde 13 biter. 

Inkludert i boksen er et håndskrevet manuskript til Morgenstemning skrevet for piano skrevet i Tyskland i 1888. I tillegg finner du en kort biografi om Edward Grieg.

Kilde: Nasjonalmuseet

Markedet

 

Internasjonalt 

Det globale premium sjokolademarkedet ble verdsatt til 29 milliarder dollar i 2020, anslått å vokse med en CAGR på 9,20% i løpet av prognoseperioden (2021 – 2026) 

Sjokolademarkedet for premium ble påvirket av lave salgsvolumer på grunn av COVID-19-pandemien, inkludert problemer på tilbudssiden knyttet til kvalitet og sertifisering. Viktige trender i markedet som påvirker markedet er økende etterspørsel etter organisk, vegansk, sukkerfri og glutenfri sjokolade. Med den økende bevisstheten om de negative effektene av syntetiske produkter på helse og miljø, har de fleste helsebevisste og informerte forbrukere begynt å bruke økologiske produkter. 

Økende etterspørsel etter mørk premium sjokolade 

Innflytelsen fra den økologiske og rene etiketten er også merkbar blant produsenter av mørk sjokolade. Ettersom forbrukere i USA og Europa er mer informert om helsemessige fordeler med mørk sjokolade, og ettersom den generelle etterspørselen etter emballerte produkter er høy, er de stadig mer tilbøyelige til å velge mørk sjokolade som dessert, og dermed øke etterspørselen. i utviklede regioner. 

Det globale premium sjokolademarkedet er svært konkurransedyktig, med en betydelig tilstedeværelse av globale og regionale aktører. Globale aktører som har en fremtredende andel inkluderer Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, Ferrero SpA, Hershey Company, Mondelez International og Yildiz Holding. Turister og reisende er store forbrukere av førsteklasses sjokolade i hele regionen.  

Kilde: https://www.globenewswire.com/ 

Norge 

Den internasjonale trenden med økende etterspørsel etter organisk, vegansk, sukkerfri og glutenfri mat, er i Norge også, men sjokolade henger noe etter på grunn av blant annet lavt tilbud. 

En ny undersøkelse fra Ipsos, som er utført på oppdrag av Orkla, viser at andelen vegetarianere og veganere har doblet seg siden i fjor. Veksten har vært størst blant unge voksne og menn. Samtidig er andelen altetende nordmenn har sunket fra 87 prosent i fjor til 77 prosent i år. 

Meny lanserte i 2016 egne ferskvaredisker med vegetarprodukter i flere av sine butikker. Siden da har de plantebaserte produktene deres gjort det bedre og bedre, og Meny har i dag godt over 200 vegetar- og vegan-produkter i sortimentet sitt. Omsetningen deres av vegetar- og vegan-produkter har økt med snaue 50 prosent i 2020. 

Deli de Luca ser også grønt, og den 11.11 klokken 11 åpnet de den første Veggie de Lucaen: En helgrønn Deli de Luca-butikk som kun selger veganske og vegetarianske produkter. 

Vegantrenden blir bare større og større, men det skjer nok ikke over natten. Vaner er vonde å vende, men vi ser at mange har begynt å ta små steg i retning av et plantebasert kosthold. 

© Novelty Food AS, Org.nr. 925315400  MVA, Brynsveien 13, 0667 Oslo, Norge